Оренда автомобіля – це вигідна та сучасна  альтернатива володінню власним автомобілем, що зменшує кількість клопотів та фінансових витрат власнику.

Однак, багато компаній з оренди автомобілів вимагають заставу або депозит для уникнення випадків несплати за взяту оренду або пошкодження орендованого автомобіля. Це може бути проблемою для таких клієнтів, хто не забезпечений достатньою сумою грошей, щоб покласти їх у заставу або депозит, але охочий до зручних та вигідних способів подорожувати. 

Нащастя, деякі компанії пропонують таким клієнтам авто в оренду без застави та депозиту так, як це роблять оренда авто y Вінниці.

Оренда без застави означає, що ви не повинні платити додаткову суму для забезпечення безпеки оренди авто, яке надає вам компанія. І в той самий час, ваші кошти не будуть лежати заблокованими протягом визначеного часу оренди автомобіля.

Вимоги до орендарів авто

Проте, для того щоб скористатися цією зручною можливістю та зберегти власні гроші, зазвичай орендарі мають відповідати певним вимогам компанії з оренди автомобілів. А саме:

1. Вік орендаря має бути не меншим, ніж 21 рік, і відповідно досвід водіння не менше 1-2 роки.

2. Компанії мають право перевіряти вашу кредитну історію, щоб переконатися в тому, що ви спроможні сплатити зазначену оренду. 

3. Оскільки відсутність застави збільшує фінансові ризики компанії, яка надає авто в орнду, вартість самої оренди може бути дещо вищою, ніж у звичайних випадках оренди із заставою.

Інші правила

Також важливо звернути увагу на загальні правила та обмеження, що пов’язані з будь-якою орендою автомобіля: 

  • обмеження пробігу;
  • правила повернення автомобіля;
  •  страхування та інші.

Тож, оренда автомобіля без застави – доступний варіант для тих, хто не має достатньої суми або не хоче закладати гроші для забезпечення стандартної оренди із заставою. Проте, завжди необхідно враховувати усі пункти перелічені вище, пов’язані з цією послугою та детально ознайомлюватися з усіма умовами договору оренди з компанією та документами, які необхідно буде підписати.

Крім того, не забувайте, що під час вибору компаній з оренди автомобілів, варто порівняти ціни пропозицій та умови оренди автомобілів у різних можливих орендодавців. У деяких випадках можна знайти найвигідніші пропозиції від компаній, які не вимагають застави і водночас мають лояльніші умови та менші обмеження.

Також, якщо вас цікавить тема оренди автомобілів, читайте на нашому сайті інші статті про нюанси, з якими можете зіштовхнутись в процесі.