У домі постійно є що підкрутити. Розхиталися дверцята шафи, потрібно зібрати нові меблі, а старі — розібрати. Викруткою можна впоратися, але не завжди зручно. У деяких випадках необхідно докладати багато зусиль, щоб зрушити з місця кріпильну деталь. Тоді в пригоді стануть шурупокрути. Представляємо топ кращих моделей. 

DeWALT DCD771D2

Вважається майже еталоном серед аналогічних пристроїв. Оснащений швидкозатискним патроном під біти чи свердла діаметром до 13 мм. Електродвигун видає 1500 об/хв, що дає змогу розвивати обертальний момент у 42 Нм. Як тільки відпустите кнопку — миттєво зупиняється. У комплекті йдуть дві акумуляторні батареї, зарядний пристрій. Для зберігання передбачений пластиковий кейс. 

Makita DF333-PR01

Компактних розмірів, важить трохи більш ніж 1 кг, зручно лягає в руку. Створений для швидкого та ефективного загвинчування, свердління. Колекторний двигун живиться від акумулятора на 1,5 А/г. Здатний видати 30 Нм крутного моменту, який має 18 ступенів регулювання. Швидкість обертання — 1700 об/хв. Ще деякі особливості:

  • зручне перемикання на реверс;
  • за перевантаження чи заклинювання вимикається;
  • є захист від випадкового відключення;
  • спеціальна накладка на ручці, що запобігає вислизанню. 

Постачається в кейсі разом з елементами живлення. Розроблений для домашнього використання, але можна купити шуруповерт для виконання невеликого об’єму професійних завдань. Має затискач для підвішування на пояс. 

Bosch GSR 120-LI

Бюджетна модель із професійними характеристиками для роботи вдома. Двошвидкісна (до 1300 об/хв — основна, до 380 об/хв — реверс) з 20 ступенями регулювання моменту. Працює від 12 В акумулятора, який замінюється на 10,8 В. Здатний відкрутити-закрутити шурупи діаметром до 7 мм. У деревині просвердлить дірку 20 мм, у металі — 8 мм.У Львові можна знайти пристрій на сайті Allo.ua.

Metabo PowerMaxx BS Basic Mobile Workshop

Компактний та високопродуктивний, виконує одночасно функції дрилі та шурупокрута. Головна складова — колекторний двигун, здатний працювати тривалий час під великим навантаженням. Максимальний розмір отвору в дереві — 18 мм, у металі — 10 мм. Випускається разом із кейсом, у якому є набір біт, свердел, 2 елементи живлення та зарядний пристрій. 

Hyundai D350

Універсальний інструмент, призначений для виконання багатьох операцій незалежно від крутного моменту (19 режимів регулювання). Цього достатньо для загвинчування шурупів, гайок, створення отворів у будь-якому матеріалі. Має швидкозатискний двомуфтовий патрон із механізмом блокування для стрімкої заміни різального інструменту однією рукою. Держак зручний, прогумований.

Сучасні шуропокрути для домашнього використання мало чим відрізняються від професійних. Їхня якість на високому рівні, а характеристики дають змогу виконувати різну роботу, незалежно від складності.