Холодне та гаряче нарощування волосся дозволяє на тривалий час збільшити довжину та густоту шевілюри, скоригувати асиметричну стрижку, а також втілити креативні рішення без освітлення та перефарбовування.

Досягнення поставленої мети та отримання необхідного ефекту багато в чому залежить від правильності розрахунку кількості волосся, саме це питання ми розглянемо нижче. Тим, хто ще не знає, де придбати якісне натуральне волосся для нарощування, рекомендуємо заглянути в каталог салону-магазину Zirkova: https://zirkova.com.ua/ua/.

Чому важливо правильно розрахувати кількість волосся для нарощування

Правильний розрахунок кількості волосся визначає те, наскільки гармонійним, зручним та природним буде нарощування. При використанні недостатньої кількості пасм нарощування помітно, формується помітний перехід, при надмірному — створюється велике навантаження на власне волосся, яке провокує його випадіння.

Приклади розрахунку кількості волосся для нарощування

Необхідна кількість волосся залежить від двох факторів: бажаного ефекту та мети нарощування, від кількості власного волосся. Кількість заведено вимірювати в грамах зрізу до капсуляції.

При середній довжині та густоті волосся потрібно близько 100-125 г донорських. Залежно від використовуваної техніки (класичне, мікро- або нанокапсульне нарощування) виходить близько 140-160 пасм.

Розглянемо приклад розрахунку на короткі стрижки. Якщо густота волосся нижча за середню, хороший результат можна отримати зі 100 грамів. Для волосся середньої густоти необхідно не менше 100-150 г, для великої — 150-200 грам.

Для значного збільшення довжини волосся до лопаток потрібно:

  • об’єм нижче середнього — 100-125 грам;
  • середній об’єм — 125-150 грам;
  • вище середнього — 150-200 грам.

Якщо ви купуєте вже закапсульоване волосся для нарощування, розрахунок проводиться за вагою. При нарощуванні на волосся довжиною до 45 см (волосся трохи закриває шию) необхідно 100-125 грам. При роботі з короткими стрижками важливо пам’ятати правило — чим рівніше зріз і густіше кінці, тим більше волосся потрібно. Такий підхід дозволяє забезпечити непомітний, плавний перехід. Якщо кінці добре філіровані, достатньо 100 грам. Для загущення без збільшення довжини достатньо 75-100 грам. Необхідна кількість волосся для нарощування визначається при очній зустрічі з майстром.